Izvor: Vjesnik Srijeda, 1. prosinca 2004.

Dragovoljci Narodne zaštite - šahovski majstori

Udruga dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata Republike Hrvatske organizirala je u prostorijama Udruge u Parku Stara Trešnjevka neformalan susret sa šahistima. Udruga ima 10 aktivnih šahista, uglavnom majstora i majstorskih kandidata, koji su osvojili više pehara na šahovskim turnirima hrvatskih dragovoljaca.

Osim predsjednika Udruge Ivana Posilovića, susretu su prisustvovali tajnica Šahovskog saveza grada Zagreba Vlasta Maček i predsjednik Šahovskog kluba Hrvatski branitelj ’90-’96, Ranko Livić. »Zahvalni smo Šahovskom savezu grada Zagreba koji je osigurao Dom športova za VI. memorijal hrvatskih oružanih snaga, koji će se održati 8. travnja sljedeće godine«, rekao je predsjednik Posilović. Memorijalom se želi prisjetiti na 5. travnja 1991. godine, dan osnutka Narodne zaštite grada Zagreba.
Ranko Livić rekao je kako su sportske aktivnosti proistekle iz potrebe za socijalnom rehabilitacijom branitelja a sada se u klub nastoji uključiti i mlade. Želja je svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata organizirati sportsko natjecanje na razini Republike Hrvatske, u kojemu bi se branitelji i svi ostali, uz prisjećanje na ono što su prošli, mogli i opustiti i razonoditi. Problemi su financijske prirode ali postoji nada da će se odredbama zakona kojima će se status branitelja priznati i dragovoljcima Narodne zaštite, riješiti i to.