Scan_Doc0001 

Izaslanstvo Udruge u sastavu  Ivan Posilović predsjednik , Zdravko Ronko zastupnik u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Požege i član Udruge, Marija Dujić gl.tajnica,prof.dr.sc. Andrija Preloščan, Stjepan Budinski, general Rudolf Brlečić i Josip Javorović, primio je u utorak, 29.siječnja 2013. u 11,00 sati predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc.Ivo Josipović.

Na sastanku su uz Predsjednika bili i Saša Perković, savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost, Zlatko Galjerić, savjetnik predsjednika za obranu, Petra Kuga, savjetnica u Uredu predsjednika, Vinko Kovačić povjerenik Predsjednika za branitelje te gospođa Vesna Nađ, zamjenica ministra za branitelje i Mirko Vukičević, voditelj Službe za poslove obrane MORH-a.

Izaslanstvo je upoznalo predsjednika Josipovića s problemima s kojima se više od deset godina susreću dragovoljci NZ jer im se neprizna status hrvatskog branitelja-dragovoljca zbog neprovođenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.  

Na sastanku je iskazana zajednička volja Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane i Udruge da se konačno riješi status hrvatskog branitelja onim dragovoljcima naoružanih odreda Narodne zaštite koji su sudjelovali u oružanim akcijama .

Predsjednik prof.dr.sc. Ivo Josipović je izrazio očekivanje da će resorna ministarstva što prije razmotriti spomenuta pitanja te predložiti odgovarajuće odluke vezane uz rješavanje statusa pripadnika Narodne zaštite.