Poštovani i dragi prijatelji,

Prije nekoliko dana proslavili smo 20. obljetnicu službenog osnivanja Narodne zaštite u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da će se svi sudionici proslave u KD Vatroslava Lisinskog složiti da je svečana Akademija održana na vrlo visokoj razini, dostojanstveno i onako kako to priliči prvim hrvatskim dragovoljcima-veličanstveno.

Ovih dana primili smo na stotine mailova, telefonskih poziva i pisama u kojima se naglašava sve ovo što sam naveo.

Dragi prijatelji, časni dragovoljci Narodne zaštite, želio bih svima Vama koji ste pridonijeli na bilo koji način da naša proslava uspije, zahvaliti iz srca. Ovom prigodom zahvaljujem se mojim najbližim suradnicima: Mariji, Ivi, Držislavu, Anti, Draženu, Vladi, Damiru, Zdravku, Safetu, Mariu, Juliju, Josipu, Stanku…, svim izvođačima kao i djelatnicima Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Bilo je suradnika i izvan Zagreba čiji je doprinos bio ogroman i bez kojih ne bi mogli organizirati proslavu. Vjerujem da će te  se i prepoznati.To su:  Davor, Krešo, Andrija, Veljko, Živko, Joso, Ivan, Mijo, Zvonimir, Zdenko, Jere, Stjepan, Josip, Boris, Ilija, Gordan, Ivica,  Milan, Branko, Tomislav, Željko, Mirjan, Antun … i svi Vi čija imena nisam naveo, ali čiji doprinos nije manje važan.

U ovoj godini nastavljamo sa pisanjem knjige: “Ponos i dostojanstvo-osnovne sastavnice uspjeha jednog naroda”, pa Vas unaprijed molim da razmislite o sadržaju, o dokumetima, fotografijama i sličnim sadržajima koje želite da objavimo.

Isto tako, na lokalnoj razini pokušajte sa tijelima samouprave i uprave dogovoriti neke zajedničke akcije, npr. istraživanje i prikupljanje građe u Vašem kraju o onom segmentu Domovinskog rata u kojem je Narodna zaštita odigrala ključnu ulogu. Ako u vašem mjestu ima poginulih pripadnika Narodne zaštite, razmislite o spomen obilježju ili nekom drugom obliku odavanja počasti.

Preporučam da se oko pitanja  statusa ( sporova ) javite u Udrugu na tel/fax: 01/ 369 88 75  ili e-poštom: udnz@zg.t-com.hr.

Molim sve zapovjednike Narodne zaštite  da mi pošalju svoje mail adrese kako bi lakše komunicirali.

Zahvaljujem svima i srdačno Vas pozdravljam. Vidimo se uskoro na podjeli Plaketa 1991.- 2011. za stožere i odrede Narodne zaštite!

Srdačno Vas pozdravljam.

Ivan Posilović, predsjednik UDNZ