Nakon sastanka ratnih zapovjednika i predsjednika podružnica Grada Zagreba:
Ustavna tužba- u izradi!

Važna obavijest USTAVNA TUŽBA- U IZRADI!:

Nakon održanog sastanka sa ratnim zapovjednicima i predsjednicima podružnica UDNZ Grada Zagreba, temeljem zaključaka Peticije iz Topuskog i Sabora UDNZ, obavješćujemo naše članstvo, ratne zapovjednike odreda NZ i predsjednike podružnica da ćemo tijekom ožujka i travnja organizirati diljem RH potpisivanje Ustavne tužbe koju ćemo predati Ustavnom sudu zbog protuustavnih odredbi Zakona o pravima hravtskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji!

Dragovoljci naoružanih odreda Narodne zaštite koji imaju priznat status hrvatskog branitelja sa osnove sudjelovanja u naoružanim odredima NZ dobivaju u rješenjima Fonda hrvatskih banitelja tj.Društva za upravljanje Fondom  po  1 bod po danu-kao i neborbeni sektor! Preporučujemo svim dragovoljcima da se na izračun žale u skladu s uputama na rješenju!

Dana 16. veljače 2007. godine u Zagrebu održat će se sastanak ratnih zapovjednika i predsjednika podružnica Udruge Grada Zagreba.sa sljedećim dnevnim redom:1. Informacija o reakcijama nadležnih institucija na Peticiju sa simpozija u Topuskom;2. Informacija o aktivnostima oko rješavanja statusa hrvatskog branitelja naoružanim dragovoljcima NZ;3. Informacije o:- Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji- Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji;-Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji;- Republičkoj koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata.