Predsjednik Udruge Ivan Posilović s izaslanstvom nazočio  je dana 9. lipnja 2011. ( četvrtak ) u gradu Požegi. Povod gostovanja bila je 20. obljetnica osnutka dragovoljaca Narodne zaštite  i svečana podjela Plaketa Narodne zaštite zapovjednicima gradova i općina sljedećih županija: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Domaćin je bila UDNZ Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom gosp. Davorom Balešićem  i tajnikom Krešom Mihalj.

Dragovoljcima  su se obratili gradonačelnik Požege i saborski zastupnik gosp. Zdravko Ronko kao i župan Požeško-slavonske županije gosp. Marijan Aladrović. Oni su su također bili pripadnici naoružanih odreda Narodne zaštite 1991. godine. Za uspješnu dugogodišnju suradnju dodjeljena im je Plaketa Narodne zaštite.  

Gradonačelnik Zdravko  Ronko informirao je nazočne da je prije dva tjedna predložio amandman na Zakon o pravima hrvatskih branitelja koji se odnosio na status Narodne zaštite, pa iako on nije usvojen, u saborskom Odboru za ratne veterane postoji pozitivno raspoloženje da se status dragovoljcima naoružanih odreda Narodne zaštite ( koji to nemaju ) – i riješi.”Vjerujem  da će to u dogledno vrijeme i biti, da će onima koji su srčano i hrabro krenuli prije 20 godina u stvaranje i obranu hrvatske države, to biti i priznato. Nisu u pitanju materijalne vrijednosti, već jednostavno priznanje ljudima koji su žrtvovali sebe da imamo ono što danas imamo”, rekao je gosp. Ronko.