Izaslanstva Udruge na radnom sastanku kod Predsjednika Republike Hrvatske

Scan_Doc0001 

Izaslanstvo Udruge u sastavu  Ivan Posilović predsjednik , Zdravko Ronko zastupnik u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Požege i član Udruge, Marija Dujić gl.tajnica,prof.dr.sc. Andrija Preloščan, Stjepan Budinski, general Rudolf Brlečić i Josip Javorović, primio je u utorak, 29.siječnja 2013. u 11,00 sati predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc.Ivo Josipović.

Na sastanku su uz Predsjednika bili i Saša Perković, savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost, Zlatko Galjerić, savjetnik predsjednika za obranu, Petra Kuga, savjetnica u Uredu predsjednika, Vinko Kovačić povjerenik Predsjednika za branitelje te gospođa Vesna Nađ, zamjenica ministra za branitelje i Mirko Vukičević, voditelj Službe za poslove obrane MORH-a.

Izaslanstvo je upoznalo predsjednika Josipovića s problemima s kojima se više od deset godina susreću dragovoljci NZ jer im se neprizna status hrvatskog branitelja-dragovoljca zbog neprovođenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.  

Na sastanku je iskazana zajednička volja Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane i Udruge da se konačno riješi status hrvatskog branitelja onim dragovoljcima naoružanih odreda Narodne zaštite koji su sudjelovali u oružanim akcijama .

Predsjednik prof.dr.sc. Ivo Josipović je izrazio očekivanje da će resorna ministarstva što prije razmotriti spomenuta pitanja te predložiti odgovarajuće odluke vezane uz rješavanje statusa pripadnika Narodne zaštite.

Comments are closed.

Vijesti - Arhiva
dsc0051 dsc0211 dsc0022 dsc0008
Poveznice